U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Pink WT 2019
3 maart 2019 - Putten

Op 3 maart zijn we afgereisd naar Putten, Gelderland om samen mee te doen aan de Pink Workingtest. Dit jaar werd het voor de 4de keer georganiseerd en 3 jaar geleden, in 2016, was ik er voor het eerst bij met Faya. Dit jaar samen met Myla en erg ons best gedaan om zoveel mogelijk sponsors voor KWF te vinden. Inmiddels hebben we samen € 762,- opgehaald op onze sponsorpagina:
https://acties.kwf.nl/fundraiser/suzannezeegers

Daar heb ik nog een schepje bovenop gedaan om te bieden op een paar laarzen van Zoo Adventure. In totaal komen mijn donaties dan op: € 938,- 

De weersvoorspelling was vreselijk en helaas klopte dit ook; de hele dag regen, harde wind en zeer koud... gelukkig had ik voor Myla een regenjas mee en na alle proeven heeft ze lekker in haar roze badjas kunnen opdrogen. Rond 9u begonnen we met Proef 1. Bij deze proef werd er een dummy in het riet gegooid en op de terugweg met een geluidje van een eend en PRRR van een persoon een dummy in het water tussen de lokeenden. De eerste dummy kon Myla met een beetje hulp halen, maar bij de 2de moest ik van de keurmeester direct naar het water lopen... helaas is dit ook afgerekend op het aantal punten. Daarbij ging de helper ook nog commando's geven aan mijn hond... jammer.

Proef 2: Myla moest volgen en er werd een dummy tussen de lokkers gegooid. Deze mocht Myla halen en had ze direct. Daarna werd op de terugweg op dezelfde plaats nog een dummy gegooid. Ook deze haalde ze heel erg vlot op! En terecht 20 punten (van de 20!)
Zie hier een filmpje van deze proef: klik hier

Bij proef 3 moesten we een tijdje wachten en zaten we midden op een veld, erg koud! Maar gelukkig kwam de catering langs met een broodje knakworst en een kopje thee. Ook Myla had haar regenjas aan om haar warm te houden (zie foto). Tijdens de proef werd er een dummy op het veld gegooid, deze moest je negeren en je hond het bos insturen om daar 2 dummy's te laten zoeken. Tijdens het begin van de proef werd Myla getrickerd door de proef die ernaast was, dus moest ik haar nog een keer inzetten om haar het bos in te sturen. Beide dummy's werden al snel gevonden en terug gebracht. 

Bij Proef 4 moest je een stukje los volgen en werden er 2 dummy's gegooid in het riet. Beide dummy's moesten opgehaald worden en de volgorde was vrij. Bij het brengen van de eerste dummy schoot er een "konijn" (dummy) weg aan de zijkant en deze moesten ze dan negeren. Volgens mij heeft Myla deze niet eens gezien... Ze werkten weer als vanouds en had beide dummy's zo binnen!

De laatste proef van vandaag, vond ik de leukste! Er werden vanaf een heuvel 2 dummy's gegooid. Een dummy over de bosjes op het andere veld, de andere dummy achter de berg in het water. De dummy uit het water had ze direct en kwam ze snel brengen. Ook de andere wist ze ook vlot te vinden en te brengen. Super werk!
Zie hier het filmpje:  klik hier

We hebben maanden niet meer intensief getraind alleen de laatste weken is ze mee geweest naar de trainingen. Verder is ze lichamelijk echt niet in orde... en lopen de onderzoeken naar de oorzaak nog steeds.
Dus... ik ben echt super trots op het werk wat zij laat zien! 
Ons prachtige certificaat:


Wij willen iedereen enorm bedanken voor alle donaties!
Hopelijk sta ik in de toekomst met een van mijn andere honden weer eens op de Pink WT.

Onze gekochte dummy's van Hollanddummie.nl 
Een mooi aandenken aan de Pink WT 2019 en tevens Myla haar eigen Only Devotion dummy

Chapeau, Jamie & Myla met hun eigen Pink WT dummy
Chapeau liep voor het eerst een Workingtest in de C-klasse en had een prachtig certificaat met alle dummy's binnen! Knap gedaan Annelien! 
Jamie liep in de B-klasse en miste helaas 1 dummy, maar heeft erg mooi werk laten zien!
En mijn eigen kanjer, Myla… doodmoe... maar zo hard gewerkt!

Nogmaals:
BEDANKT!