Over mij

Als jong meisje begon de passie en liefde voor honden al. De honden uit de wijk uitlaten met mijn beste vriendin. Samen trainden we alle honden, allerlei rassen, groot en klein. Later liepen ook onze eigen honden mee. Raisa, een Golden/Labrador kruising. In 2009 kon ik eindelijk mijn eigen Golden Retriever aanschaffen, Tara. En zo begon mijn verslaving... eens een Golden Retriever, altijd een Golden Retriever!

Niet snel daarna, in 2010, kwam ik in contact met Lijnie & Riens Bezemer van de Of Morning Dream kennel. Zij hadden al jaren Goldens, maar besloten net rond die tijd ook eens een teefje te gaan aankopen om daar in de toekomst een nestje mee te gaan fokken. Eind 2010 kwam Faya bij hen wonen en ik was op slag verliefd en ook Tara vond de logeerpartijen van haar geweldig! Mijn liefde groeide voor haar... en zij wist ook zeker dat het wederzijdse liefde was. In 2013 was het dan eindelijk zover en schonk zij mij een prachtige dochter: One and Only of Morning Dream - Myla.

 

Samen met Faya

Dromen...

Faya bleef regelmatig gezellig bij ons logeren en ook Denzo kwam hier regelmatig logeren. Eind 2014 mocht Faya bij mij blijven wonen... iets wat ik nooit had durven dromen, maar waar we allebei ontzettend dankbaar voor zijn! Samen hebben we heel wat jaren jachttraining gedaan en werken voor mij doet ze nog steeds enorm graag. Eind 2015 werd ze nog een keer gedekt door Mylo (vader van Myla) en besloot ik om toch nog een dochter van haar te willen, zodoende kwam in 2016 mijn lieve Lily bij mij wonen.

 

Kato & ik

Een hupKatootje...

In 2017 hoopte ik met Myla een nestje te fokken, maar dit lukte helaas niet. Besloten om mijn andere droom te volgen; een Border terriër. En zodoende kwam Kato in onze roedel. Inmiddels was Denzo ook al geruime tijd bij ons aan het logeren en hebben we samen besloten dat hij hier ook oud mag worden. Kato is ontzettend makkelijk tussen de Goldens, maar buiten wel echt een terriër af en toe, maar we willen haar absoluut niet meer missen!

 

Olly

Pretty Pink Litter - 2019

En dromen zijn er om uit te komen...
In 2017 kreeg ik mijn kennelnaam: Only Devotion. Deze naam is voortgekomen uit de combinatie van de stamboomnaam van Myla & Lily. Myla heet: One and Only of Morning Dream en Lily heet: Sweetest Devotion of Morning Dream. Voor mij was er maar 1 naam die ik heel graag wilde... en dat is gelukkig gelukt! Op 17 januari 2017 (de dag dat Lily 1 jaar werd) kreeg ik mijn eigen kennelnaam! En ja... ik ben groot fan van Adele!

En eindelijk...
Lily is in 2019 gedekt door Zazu. Op 1 april werd een grote droom werkelijkheid en werden er 6 prachtige pups geboren; 2 dames en 4 heren. Vanaf het allereerste moment viel ik als een blok voor een van de heren, maar zou ik een dame aanhouden. Maar... mijn gevoel gevolgd en tot op de dag van vandaag geen seconde spijt. Olly is een once in a lifetime hond... zo leergierig, zo braaf en idolaat van mij en ik van hem!

 

Bobby & Olly

Corona...

In 2020 begon alle ellende rondom Corona en tijdens de periode van thuiswerken in mei 2020 bleek er nog een dame vrij te zijn uit een nestje bij Lijnie. Zij zou geschikt zijn om samen met Olly een keer een nestje te krijgen en zodoende heb ik hier een prachtige dochter van Bambi rondlopen. Bambi is een dochter van Faya haar 2de nestje, haar vader is Valentijn*, deze reu heeft Myla in 2017 gedekt.
Bobby & Olly zijn vanaf het begin af aan de grootste maatjes.

 

Kato, Olly, Lily, Myla & Zazu

 

Taika met haar overgrootmoeder Faya

Donkere tijden, maar ook gevolgd door licht

In 2021 hebben we afscheid moeten nemen van Tara, mijn allereerste en makkelijkste meisje. Zij was echt een stabiele factor in mijn roedel en speelde altijd met alle pupjes als eerste. In mei, net voor haar 12de verjaardag kreeg ik te horen dat ze een agressieve vorm van kanker, in haar bek heeft... met uitzaaiingen. Ze is daar aan geopereerd, maar in augustus kwam dit terug en groeide het in haar hoofd, rug, poot... en zo snel dat we de moeilijke beslissing hebben genomen om haar te laten gaan... Net voor dat ik wist dat ze weer ziek werd heb ik Kato laten dekken en is zij op 17 september trotse mama geworden van 6 pupjes; 5 meiden en 1 heer. De heer veroverde mijn hart en is bij ons blijven wonen: Nemo.

Inmiddels logeerde Zazu hier ook al geruime tijd... en mag hij hier ook blijven wonen! Hij en zijn zoon Olly kunnen het geweldig vinden met elkaar...


In 2022 heeft Lily haar laatste nestjes samen met Zazu gekregen. "Just the two of us' litter hebben we dit nestje genoemd. Ze kreeg een reutje en een teefje, welke beide bij een eerdere eigenaar van een Only Devotion pupje zijn gaan wonen.

In 2023 is 'eindelijk' mijn droom combinatie werkelijkheid geworden! Olly heeft Bobby gedekt en Bobby heeft 7 prachtige pupjes op de wereld gezet; 4 teefjes en 3 reutjes. Taika is bij ons blijven wonen en hopelijk kunnen we met haar onze lijn verder doorzetten. Maar... voor nu mag ze alles ontdekken, samen spelen (met vooral Nemo) en mooie avonturen mee gaan maken!